loader image

Okončan još jedan projektni zadatak

Planinarski dom na Bučićkoj Ravni ove godine će dobiti tri nove sobe na katu. Projektne aktivnosti koje traju od 2017. godine kada smo dobili inicijalna sredstva kroz međunarodni projekt Via Dinarica, a koji su financirali UNDP i USAID, traju već petu godinu zaredom.
Prošlogodišnji projektni prijedlog koji smo uputili prema Ministarstvu obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa SBK/KSB prihvaćen je, nakon čega je sklopljen ugovor s Ministarstvom na iznos 3.000 KM.


Prethodno smo uradili pripreme, spojili stari i novi dio objekta, a početak građevinskih radova nije mogao početi dok se pristupni put nije stabilizirao i stekli uvjeti za dovoz materijala teškim kamionima.
Ciljevi cjelokupnog projekta su izletište Bučićka Ravan približiti široj javnosti i omogućiti konzumiranje usluge u punoj kvaliteti za veći broj posjetitelja, čime će se kroz navike zdravog načina življenja poboljšati sveukupna kvaliteta života stanovništva. Isto će se realizirati izgradnjom smještajnih kapaciteta koji omogućavaju ugodan i dugotrajan boravak u prirodi.


Ovim projektnim zadatkom plan je uređenjem prostorija na katu našeg planinarskog doma dobiti dodatne spavaće prostorije, te dva kupatila neophodna za višednevni boravak, te ugošćavanje većeg broja ljudi. Cjelokupna ponuda će se zaokružiti i upotpuniti.


Ove godine smo uradili postavljanje elektro instalacija u novim sobama, žbukanje zidova, postavljanje podne glazure, nabavku termoizolacije, te rigips ploča za pregradne zidove i strop.
U nastavku će se raditi na ugradnji navedenog građevinskog materijala, postavljanje termoizolacije, postavljanje keramike, te unutarnje stolarije, čime će prostorije biti pripremljene za korištenje.

Ovim putem izražavamo riječi zahvale Ministarstvu obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa SBK/KSB na čelu s ministrom Bojanom Domićem, ljudima koji su nesebično stavili na raspolaganje svoje radne strojeve i vještine, gosp. Slavku i Alojzu Jakiću, Anti Topaloviću, te našim kolegama koji su izdvojili svoje vrijeme na radnim akcijama, te svima ostalima koji su pomogli u realizaciju projekta jedno veliko HVALA!