loader image

Završena manifestacija “Pješačenjem do zdravlja”

Završena je dvodnevna manifestacija “Pješačenjem do zdravlja” koja se kao program povodom “Dana općine Novi Travnik” kod nas obilježava već 24. put, a ove godine smo priredili bogatiji program nego inače.

Jučer smo imali cjelodnevnu planinarsku turu iz Sebešića, najudaljenijeg naselja općine Novi Travnik u kojoj je sudjelovalo tek 16 učesnika, jer vremenska prognoza je bila dosta loša i većina je odustala u zadnji tren. Na kraju je ispalo da kap kiše nije pala za vrijeme hodnje. Zajedničkim ručkom s gostima iz Zagreba, Samobora i Pleternice smo nastavili druženje do kasnu u noć.

Nedjeljno jutro nas je dočekalo s jakom kišom. Planirana tura iz grada do Kuka umalo nije otkazana, ali voljom kolega iz PD Paklarske stijene i naših članova, na turu se odazvalo petnaestak planinara i ipak uputilo prema Bučićkoj ravni. S druge strane iz pravca Viteza su nam došli i prijatelji iz HPD Vitez i HPED Gradina 969.

U međuvremenu su natjecateljske ekipe počele s pripravljanjem planinarskog kotlića. Od najavljenih 15 ekipa, dvije su otkazale. Prije podne je održana sveta misa ispred kapelice sv. Bernarda na Kuku, a  međuvremenu je kiša i prestala, tako da je sve postalo življe i opuštenije.

Najavljena izložba skulptura izrađenih u drvetu bila je posebna atrakcija za prisutne, a posebno za goste iz Hrvatske, jer njihov dolazak je i bio zbog Susreta štovatelja sv. Bernarda kojemu je u čast i izrađena skulptura i izložena za ovu prigodu. Posebna pohvala za umjetnike iz Udruge „Naša Zemlja“ Travnik na čelu s Fabijanom Tomićem.

Natjecateljski dio programa završen je ocjenom stručnog žirija kojeg su činili ovaj put gosti iz Hrvatske. Nakon bodovanja i zbrajanja rezultata, priznanje najbolji kuhar pripala je ekipi iz Udruge „Naše Polje“ iz Travnika.

Treće mjesto osvojili su kolege iz HPD „Stožer“ Bugojno, drugo ekipa „Kumovi, a govore“, a ekipa iz udruge „Moja Zemlja“ Bučići osvojili su prvo mjesto i najvrjedniju nagradu.

Čestitke nagrađenima i zahvala svim ostalim sudionicima koji su svojim prisustvom doprinijeli na važnosti ovoj manifestaciji.

Iako su se termini događaja preklopili s programom Susreta štovatelja sv. Bernarda i Kiparskom kolonijom na Kuku, sve se na kraju upakiralo u jedinstvenu cjelinu. Bez obzira na sve, uvidjeli smo da tek kao cjelina je sve dobilo na većoj vrijednosti nego pojedinačno.

Posebno se zahvaljujemo Općini Novi Travnik, poduzeću OSKAR d.o.o. Novi Travnik, poduzeću BEST d.o.o. Travnik, Martinu Banoviću, te Miroslavu Vrljiću na potpori u realizaciji ove manifestacije.

Pohvala našim članovima na angažmanu i doprinosu kod organizacije programskih aktivnosti.