loader image

Za koji dan počinje Kiparska kolonija na Kuku

Narednih tjedan dana na prostoru izletišta Bučićka ravan će se održati ”Kiparska kolonija” koju planiramo realizirati do 11.06.2023. godine, a završnica projekta će biti na dan manifestacije „Pješačenjem do zdravlja“ koju održavamo svake godine povodom Dana Općine Novi Travnik, kada bi bila upriličena i izložba umjetničkih eksponata. Također, tijekom ljeta planiramo održati Ljetni kamp za djecu u kojem bismo održali radionicu za djecu sa zadacima obrade drveta.

Realizaciju projekta planiramo s Udrugom „Naša Zemlja“ Travnik, koju predvodi Toni Zlojo, akademski slikar, a voditelj Kiparske kolonije bit će Fabijan Tomić, akademski kipar iz Viteza.

Po završetku projekta se otvaraju mogućnosti za nadgradnju kroz sportsko edukativne i kulturne aktivnosti koje ćemo provoditi u suradnji s lokalnom zajednicom, a jedna od tih je realizacija obuka i edukacija školske djece i odraslih u radu s drvetom.

Također, stvorit će se uvjeti za ljepši i ugodniji boravak na Izletištu Bučićka ravan, a skulpture koje se urade nakon kolonije bit će trajno smještene u krugu Izletišta.

Sveukupni cilj projekta je pretočiti ideju u godišnje aktivnosti koje će se realizirati ubuduće.

Na radnom sastanku koji smo održali u prošlu nedjelju, dogovorili smo detalje oko provedbe projekta, a umjetnici su si dali i malo prostora za razbibrigu onako kako oni najbolje i znaju. 🙂

Realizaciju ovoga vrijednog projekta podržavaju Federalno ministarstvo kulture i sporta i Palavra d.o.o. Nova Bila.