loader image

Korak po korak

Tijekom ove godine smo imali mnoštvo planinarskih aktivnosti, a u planinarstvo po definiciji možemo svrstati i izgradnju i održavanje infrastrukture koja nam omogućava ugodniji i sigurniji boravak u prirodi.

Već duže vrijeme imamo ideju potkrovlje starog dijela doma renovirati i staviti u funkciju. Plan je bio uraditi novi raspored prostorija, a najbitnije, izgraditi dva kupatila koja bi bila na prvom katu sadašnjeg planinarskog doma.

Počeli smo polovinom veljače rušenjem starog pregradnog zida i skidanjem stare krovne konstrukcije čime se prostor otvorio za daljnje radove.

Posebno smo se obradovali kada smo u osnovi starog zida pronašli vremensku kapsulu staru skoru tri desetljeća. Vjerojatno tadašnji graditelju ni slutili nisu da će doživjeti svjetlo dana.

U travnju smo pripremili prostor za izradu kupatila, te podkonstrukcije za postavljanje karton gipsanih ploča, nakon čega su u svibnju iste i montirane na zidove i strop.

Nastavilo se s postavljanjem elektro i vodo materijala, hidroizolacijom i postavljanjem novih PVC prozora i keramičkih pločica u kupatilima tijekom lipnja, te u srpnju kada smo uradili i glavni dio posla na postavljanju novog poda.

Preostaje nam još postavljanje elektro opreme i rasvjetnih tijela, nabavka i montaža sanitarne opreme, te nabavka kreveta i madraca za nove sobe.

Ovom prigodom se zahvaljujemo Federalnom ministarstvu kulture i sporta, Ministarstvu obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta KSB/SBK, poduzeću FTM d.o.o. Novi Travnik na potpori u realizaciji projekta, te posebno našim vrijednim članovima koji su izdvojili svoje vrijeme i umijeće da uradimo ovaj dio posla.