loader image

Ljetni kamp za djecu 2023 👣

Ovogodišnji 👣Ljetni kamp👣 dobio je još jedan veliki lajk!

Počeli smo se okupljati već ujutro oko devet, u deset se skupila većina učesnika, a u podne smo imali i službeno otvorenje.

Na programu smo imali niz aktivnosti i nakon upoznavanja i lagane užine počeli smo s radionicama koje je Ivana već unaprijed osmislila i pripremila, tako da nismo imali praznog hoda.

Za kratko vrijeme prostor kampa šarenio se od kupola šatora, sve je odjednom oživjelo, svatko je radio na tome da prostor gdje će boraviti naredna dva dana bude što ugodniji.

Ispričala se priča o svetom Bernardu, zaštitniku planinara, njegovoj ulozi u spašavanju ljudi koji su prelazili preko visokih alpskih vrhova, a prošlogodišnji učesnici Male planinarske škole su ostalim učesnicima održali predavanje o planinarskoj opremi, pakiranju i sadržaju ruksaka.

Slobodan se prihvatio predavanja o markacijama i obilježavanju planinarskih putova i staza, nakon čega smo imali i praktičnu vježbu crtanja znakova na kamenu. Vrijedne nagrade pripale su grupi Leptirići, iako se i za ostale markacije ne može reći da su bolje ili lošije. Svi su zaslužili nagradu!

Tek pravo natjecanje je uslijedilo. Održali smo i kratko predavanje o prostoru za kampiranje i šatorima, a podijeljeni u četiri grupe su se natjecali u brzini montaže i demontaže planinarskog šatora. Ekipa Izviđači su osvojili prvo mjesto i to su uradili za nepunih 7 minuta.

Poslijepodne je uslijedila i radionica u crtanju, mame kao stručni žiri su ocijenili radove i odabrali najbolje.

A u slobodno vrijeme je igralište bilo stalno zauzeto… 🙂

Uvečer smo prošetali do kapelice sv. Bernarda na Kuku, a na Ravni smo imali logorsku vatru i večeru na planinarski način, kobasice i pečeni kukuruz na vatri.

Zvjezdanu noć smo propratili čekajući suze sv. Lovre i zaista, tko je bio znatiželjan, mogao je vidjeti kako se zvijezde padalice rasipaju po nebu i uživati u ovom nesvakidašnjem događaju koji se poklopio na dan našeg kampa.

U nedjelju ujutro Martinina radionica o pripravljanju energetskih pločica, doručak i tura na Gradinu, odakle se pruža pogled na najljepšu dolinu na svijetu, a nadvisuju je Vilenica, Vlašić, Gorčevica, Hum, Kruščica, Radovan, Kalin, Komar.

U goste su nam došli i Skauti vrhbosanske nadbiskupije Župe Presveto Trojstvo iz Novog Travnika, a pristiglo je i desetak novih učesnika kampa koji iz opravdanih razloga nisu mogli biti s nama prethodni dan.

Povratak lagano do našeg kampa na Bučićkoj ravni, ukusni ručak koji je pripremila teta Anka i slobodne aktivnosti nakon čega je uslijedilo zatvaranje kampa na kojemu nam se pridružio i naš načelnik Stjepan Dujo.

Veliko hvala za sve učesnike na pomoći u organizaciji, djeci i roditeljima na ukazanom povjerenju, Općini Novi Travnik na svesrdnoj potpori, a posebna pohvala za Ivanu Džambas koja je sve ovo osmislila, organizirala i iznijela najveći teret realizacije projekta.

Ali to nije kraj, kamp se nastavlja.

Lajk za kamp! 👣