loader image

Završen Ljetni kamp za djecu

Protekli vikend smo imali Ljetni kamp za djecu. Vremenska prognoza je bila s mjestimičnom kišom, ali nas je zaobišla oba dana. Oblaci su prosuli svoje kapi po Kruščici, Radovanu, Kalinu, Komaru, Vilenici, Vlašiću, Gorčevici, a iznad nas kao da je bio nevidljivi štit.

Sve je proteklo u najboljem redu, puno igre, smijeha, veselja, a najmlađi su i najviše uživali. Naravno, nije falilo svega ni roditeljima koji su se potrudili i planinski ambijent stvorili ugodnijim.

Od sadržaja u subotu smo imali bivakiranje u kojem su sudjelovali svi. Pravili smo planinarsko sklonište od priručnih sredstava. Skupili smo granje, drvlje i papru i za kratko vrijeme podigli pravo malo sklonište.

Nakon odmora uslijedilo je penjanje uz umjetnu stijenu. Nekima je ovo bilo prvi put, neki su se već iskušali u ovom sportu, ali je oduševljenje bilo jednako. Probili smo vlastite mogućnosti i strah od visine, i već sad naučeno možemo primjenjivati skoro samostalno.

Imali smo potezanje užeta, skakanje u vreći, a djecu je najviše oduševila igra s pudingom u kojoj su jedni druge hranili s povezom na očima ili pokušali hraniti. 😊

Za ručak i večeru smo imali roštilj, a Dragan je pokazao pravo kulinarsko umijeće, tako da smo odlučili angažirati ga i narednu godinu.

Već se vrijeme počelo pogoršavati, s jugozapada je dolazila kiša i jak vjetar što nas je onemogućilo u paljenju logorske vatre, ali smo to kasnije nadomjestili igrom skrivača.

U ranu večer smo prošetali do Kuka. Kolona sa svjetiljkama se razvukla od Velike do Male ravni i lagano kretala do vrha. Na Kuku u večernjim satima posebno je lijepo. Mir, tišina i noćni pogled na dolinu, mistično je sve.

Martina je priredila djeci radionicu o bilju u kojoj su svi sudjelovali, a nakon toga smo imali malu svečanost dodjele diploma polaznicima ovogodišnje Male planinarske škole.

Povečerje smo imali malo kasnije od planiranog, jer tako to obično i biva kad oduševljenje nošeno igrom krene.

Nedjelja ujutro bila je planirana za turu na Gradinu. Lagana šetnja preko Luke Brize do planinarske kuće na vrh Gradine s koje se pruža prelijep pogled na Lašvansku dolinu i uživanje u sunčanom danu prošaranim pokojim oblakom. Povratak preko Raščevca i putem nazad južnim padinama brda s kojih se pruža pogled na Večersku, Zaselje, Zabrđe i sjeverne obronke Kruščice planine.

Po povratku kod doma uslijedile su igre, slobodne aktivnosti i zajednički ručak nakon kojeg je kamp zatvoren.

A kiša koja je dva dana bila negdje u oblacima i čekala, prosula se baš na kraju kad je sve završeno, i to u obilnim količinama.

Hvala svima na ugodnom druženju i doprinosu u organizaciji, a posebna pohvala Ivani na svesrdnom trudu i angažmanu u realizaciji Kampa.

Veliko, najveće BRAVO za djecu! Uživanje je bilo promatrati jedno zajedništvo koje su stvorili i brižnost koju su pokazali jedni za druge, a osmijeh i radost su proširili na sve nas – oni nas uče, to su djeca. Ponosni smo na njih! 🙂 Ljetni kamp za djecu je zamišljen kao obiteljsko druženje uz edukaciju i igre, a mi smo sretni što imamo priliku stvarati vam i takve zajedničke uspomene.

Svi smo ponijeli najljepše utiske, vidimo se dogodine! 😊

Zahvaljujemo se na potpori Općini Novi Travnik, Turističkoj zajednici SBK/KSB, te udruzi Moja zemlja Bučići.