loader image

Sanacija puta prema izletištu Bučićka ravan

Prošlogodišnji projekt na sanaciji pristupnih puteva prema izletištu Bučićka ravan nismo uspjeli uraditi do kraja godine, jer su vremenske prilike bile nepovoljne.
Inače, riječ je o makadamskim putevima iz pravca Abesinije u dužini 2,8 km, te iz pravca Lazina u dužini od 900 m koji iziskuju stalno održavanje.

Prva radna akcija počela je 21.11.2021. (nedjelja), radilo se na uklanjanju raslinja, sječi drveta oko puta u dijelu od Mlakića kuća prema Velikoj krivini u dužini cca 400 metara.

Druga radna akcija počela je 24.11.2021. (srijeda), radilo se na uklanjanju raslinja, sječi drveta oko puta, te radu bagera. Izvršeno ravnanje i djelomično proširivanje puta, mjestimično kopanje kanala od Ravne do Velike krivine.

Treća radna akcija počela je 25.11.2021. (četvrtak), radilo se na uklanjanju raslinja, sječi drveta oko puta, te radu bagera. Izvršeno ravnanje i djelomično proširivanje puta, mjestimično kopanje kanala od Velike krivine do Mlakića kuća.

Četvrta radna akcija počela je 28.11.2021. (nedjelja), radilo se na uklanjanju raslinja, sječi drveta oko puta u dijelu od Mlakića kuća do ispod pravca prije Velike krivine.
Izvršeno uklanjanju raslinja, sječi drveta prema Velikoj krivini (pola dionice), te od Bučićke Ravne do dvjesto metara ispod doma.

Planirane radne akcije u kojima je bilo potrebno angažirati rad bagera i kamiona do daljnjeg se nisu mogle raditi, jer nisu dopuštale vremenske prilike (kiša i snijeg) zbog kojih je zemljana podloga razmekšala, te postoji opasnost od još veće devastacije puta zbog proloma pod težinom strojeva.

Nakon što su se stekli uvjeti za nastavak radova u ovoj godini, prva radna akcija započela je 27.03.2022. (nedjelja), radilo se na uklanjanju raslinja, sječi raslinja u putnom pojasu od Bučićke ravne prema Lazinama gdje je urađeno 800 od 900 metara dionice.

Druga radna akcija počela je 28.03.2022. (ponedjeljak), na ravnanju puta bagerom od Bučićke ravne do Lazina, te od Ravne prema Pješčari. Izvršen iskop površinskog sloja zemlje, te nasipanje i ravnanje materijala na dionici od Ravne prema Abesiniji u dužini cca 200 m.

Treća radna akcija počela je 29.03.2022. (utorak), kao nastavak od prethodnog dana, a radilo se na nasipanju i ravnanju puta dionice od Ravne prema Abesiniji čime su ove projektne aktivnosti okončane za ovo godišnje razdoblje.

Zahvaljujemo se svima koji su dali doprinos da se ovaj projekt okonča, a posebna zahvala za Općinu Novi Travnik i načelnika Stjepana Duju, FTM d.o.o. Novi Travnik, Eurodom d.o.o. Vitez, Tikop d.o.o. Vitez i Lovačku sekciju Bučići.

Velika zahvala našim vrijednim članovima koji su dali učešće u financiranju i radu, bez kojih radne aktivnosti ne bi bile moguće u ovakvom obliku.