loader image

Radni vikend iza nas

Protekli vikend smo proveli radno. U subotu je bila akcija na građevinskim radovima. U potkrovlju smo postavili termoizolaciju, a na katu smo postavljali pregrade i dobili tri nove spavaće sobe u kojima će se može smjestiti 15-tak osoba.

Radilo se bušenje podova, montaži konstrukcije, postavljanju kamene vune i karton gipsanih ploča, elektromontaži, a za to je potrebno dodavanje, rezanje, šarafanje, gletanje, provlačenje i sve ostalo potrebno da se prostor učini iskoristivim.

Do gornje nadstrešnice smo iskopali kanal i postavili elektro kabl, tako da taj prostor će ubuduće biti osvijetljen.

Na poslovima u domu nam preostaje dodatno gletanje zidova, postavljanje unutarnje stolarije, a onda izrada kupatila i renoviranje starih soba čime će se cjelokupan prostor kata staviti u funkciju.

U nedjelju smo imali već od ranije planiranu aktivnost prosijecanja planinarske staze na dionici od Strašnog do Širokog dola.

Bez obzira na sve, najljepši je osjećaj kad dijete proradi u tebi, a otkrit ćemo vam i tajnu za dugovječnost. Ostati razigran bilo što da radiš, pa se tako mi i ne žurimo odrasti.

Neka igre počnu! 🙂

Skupilo nas se petnaest, a ženski dio ekipe je uspio popeti Krstac, inače neuobičajenom stazom s desne strane Srednjeg brda. U avanturi učestvovali Marija, Ivana, Ljilja, Marijana, Željka, Josipa i Nela.

Na Vranici ćemo za koji dan imati još jednu akciju prosijecanja staze ispod Bijele gromilice, te markiranja, čime će se dobiti jedna lijepa kružna dionica za cjelodnevnu planinarsku turu.

Posla su se prihvatili Slavko, Ivan, Tomo, Anto, Ivo, Marijo, Božo, Dragan, Nikola, Božo, Dragan, Ivica, Ilija, Tiško, Frano, Petar, Mišo i Miro.

Pohvala svim učesnicima, posao je odrađen vrhunski.