loader image

Projektne aktivnosti 2019.

Glavne projektne aktivnosti koje smo realizirali tijekom prošle i ove godine odnosile se se na građevinske radove na uređenju velike sale i hodnika koji povezuje podrumski dio doma s prizemljem.

Projekt pod nazivom Poboljšanje smještajnih kapaciteta planinarskog doma na Bučićkoj ravni 2019. je djelomično je financiran od Federalnom ministarstva kulture i športa u iznosu od 5.000,00 KM, a djelomično od Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa SBK/KSB u iznosu od 4.000,00 KM. Ukupno dobivena proračunska sredstva po ovom osnovu su iznosila 9.000,00 KM.

Do 31.12.2019.  projekt je realiziran u najvećoj mjeri, izvršena je ugradnja dijela građevinskog materijala, a nastavak radova je okončan u ovoj godini.

Realizacija projekta se odnosila na građevinske radove koje smo obavljali učešćem naših članova, što na neki način djeluje stimulativno i donosi pozitivnu energiju.

Prvi dio radova (Faza 1) se odnosio na pripremu unutarnjeg prostora za ugradnju novog dimnjaka, te pripremu zidova i podova za ugradnju podne keramike.

U Fazi 2 smo izvršili ugradnju keramike i molerske radove, postavljanje unutarnje stolarije, te pripremu za postavljanje vanjske stolarije.

Daljnje aktivnosti u svezi građevinskih radova su tijekom zimskog razdoblja djelomično stopirane, a plan je bio nastavak u proljeće. Dolaskom proljeća, problemi su se javili s pojavom COVID-19 što je u velikoj mjeri usporilo realizaciju poslova, tako da smo tek s 04.07.2020. godine završili projekt.

Završni projektni radovi su se odnosili na dio aktivnosti iz Faze 2, pri čemu je nabavljena i ugrađena vanjska stolarija, te aktivnosti iz Faze 3, pri čemu smo opremili veliku salu inventarom, odnosno nabavlili materijal od lokalnih dovaljača i napravili stolove koji će poslužiti planiranoj namjeni.

Ukupno uložena financijska sredstva po ovome projektu iznose 9.453,87 KM. Obzirom da smo sve radove izvodili ”svojim rukama”, odnosno učešćem naših članova, i ako uzmemo da je udio ljudskog rada 40 %, a uloženi materijal 60 % ukupno realiziranog projekta, to ćemo kalkulirati da naše procijenjeno učešće u radu iznosi 6.302,58 KM.

Našim vrijednim kolegama odajemo priznanje i zahvalu na angažmanu i neka nam je svima na ponos i radost ova dobrota što je ugradismo u naš topli Dom.

Još jednom se zahvaljujemo Federalnom ministarstvu kulture i športa, te Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa SBK/KSB na ukazanom povjerenju i nadamo se da ćemo i ubuduće ostvarivati suradnju na obostrano zadovoljstvo.

U nastavku donosimo fotografije tijeka radova:

Izgled velike sale prije početka radova, probijen zid koji povezuje veliku i malu salu
Stigao materijal
Priprema za ugradnju novog dimnjaka
Priprema za ugradnju novog dimnjaka
Pogled iz male sale
Pogled iz male sale
Početak poslova
Žbukanje zida koji dijeli prostor starog i novog dijela doma
Postavljanje EPS termoizolacijskih ploča na strop male sale
Logistička potpora naših vrijednih domaćica na djelu
Malo priče, malo rada i uradi se 🙂
Kutija s instalacijama za vodoopskrbu i odvodnju s potkrovlja
Meštar od svog zanata
Luka u akciji
Umjetnički dojam je uvijek bitan
Pa dođe i unutarnja stolarija na red
Prostor se upotpunjava
Sve ljepši ugođaj
Momci u akciji oko uređenja male sale
Pa smo i kapke pripremali
Onda dođoše i stolovi na red
Ima sve da blista, k’o na reklami 🙂
Završni radovi na izradi stolova
Usput smo promijenili i klupe na Kuku
Vrijeme učini svoje
Prozori stigli iz FTM-a, a Boško i Bero se prihvatili posla
E tako sad izgleda, nadamo se da će brzo i fasada 🙂

Dobro nam došli!