loader image

Opća planinarska škola 2020. – završna vježba

Jučerašnjom vježbom iz prve pomoći i formalno smo okončali Opću planinarsku školu 2020., te time završili još jedan vrijedan posao.

Stalna edukacija vrlo je bitna za svako društvo, a ulaganje u ljudske resurse kroz ovakve vidove obuke investicija je sa sigurnim povratom.

Nakon puna četiri mjeseca koliko je trajala Škola, prošli smo kroz teoretski i terenski dio nastave, te ovim osposobili polaznike za samostalno prakticiranje planinarstva, a plan je da svatko od polaznika po završetku školovanja stekne određenu dozu samopouzdanja i autonomije u kretanju kroz planinska i ostala nepristupačna područja, te stečeno znanje iskoristi za daljnji razvoj i napredak svojih sposobnosti.

Za sve nas, ovo je dobra pretpostavka za rast i razvoj zajednice, jer na ovaj način se u stvari najkvalitetnije realizira misija Društva koje za cilj ima promovirati planinarenje kao stil življenja, ukazati na alternativnu mogućnost korištenja slobodnog vremena u prirodi i s prirodom, te motiviranju mladih ljudi na pomjeranje vlastitih granica.

Zahvaljujemo se svim polaznicima Opće planinarske škole 2020., predavačima, instruktorima, a posebna pohvala ekipi prošlogodišnje Škole koja je organizirala i koordinirala aktivnosti, te cjelokupan projekt dovela do kraja.

Također, posebna zahvala za ORŠK d.o.o. Novi Travnik koji su nam ustupili prostorije za održavanje predavanja.