loader image

Koncert u Vilinskoj pećini (09.06.2019.)

Jučer (09.06.2019.) je u Vilinskoj pećini u naselju Sebešić, nadomak Novog Travnika, održan jedinstven i nesvakidašnji događaj.

Po prvi put na ovim prostorima glazbenici Srednje glazbene škole Jakova Gotovca iz Novog Travnika održali su koncert za pamćenje u srcu pećine.

U magičnom ambijentu odzvanjala je pjesma i zvuk gitare u čemu je uživalo 20-ak volontera i planinara koji su se zajedno s glazbenicima spustili u pećinu kako bi prisustvovali ovom po svemu nesvakidašnjem događaju.
Profesorica Andrijana Lončarević jedna od organizatorica koncerta kazala je za Drukčiji radio kako je koncert u pećini veliki izazov za svakog glazbenika.

Došli smo na ideju da Novom Travniku za 70. rođendan poklonimo koncert u pećini i pripremili smo projekt s kojim smo se prijavili za sudjelovanje u sklopu Dana općine koji na žalost i veliko iznenađenje čelni ljudi u općini nisu prepoznali i nisu podržali.
Bez financijske potpore, a uz veliku i nesebičnu pomoć planinara iz Planinaskog društva „KUK“ Novi Travnik i nekolicine volontera ipak smo se spustili u pećinu i po prvi put održali ovakav jedan koncert koji je zbog same akustičnosti pećine i autentičnog izgleda svakako za nas glazbenike bio veliki izazov.

Zahvaljujemo se planinarima i volonterima koji su odmah podržali našu ideju i bez njihove pomoći ne bi bilo moguće održati koncert, dodala je Lončarević.

Koncert u Vilinskoj pećini je priča koja promovira turističku ponudu našeg kraja, naše glazbenike i velika je sramota što ideju nisu prepoznali općinski čelnici koji nisu bili spremni uvrstiti projekt u obilježavanje Dana općine.

Još jednom su pokazali koliko ne cijene mlade i ambiciozne ljude, ne prepoznaju i ne podržavaju sve što je posebno i drukčije.
Kultura i mladi umjetnici zaslužuju bolji status u Novom Travniku, a jedan od načina da se stanje popravi jeste – da se glas umjetnika i kulturnih radnika odlučnije i snažnije čuje na mjestima gdje se odlučuje.

Na koncertu su nastupili profesori Živan Kuzmanović i Ivan Dujmović; profesorice Gordana Mišković i Andrijana Lončarević te učenici Melika Klisura, Andreja Obradović, Ana Šuta, Maja Mišković, Ema Blažević i Hadis Čakić.

U nastavku pogledajte snimak i fotografije s koncerta.

Izvor: Drukčiji radio