loader image

Ararat 2021 – uspjeli smo!!!

Jutros oko 5:30 Nenad se javio s vrha Ararata (5.137 m n/v). Svi učesnici ekspedicije “Ararat 2021” ispred PD KUK Novi Travnik i HPD VITEZ iz Viteza u sastavu Ivo Bavrka, Ana Eldić, Mirosalav Kajiš, Dragan Mamuša, Dragan Piliškić i Nenad Rajić, su na vrhu!

Čestitke od srca!!!

Priča o Araratu krenula je otprilike prije pola godine kada je Ivo najavio učešće. Bilo je to u čast jubileja kada je prije točno 20 godina ostvario prvi uspon na Mont Blanc, točnije 23.07.2001. godine. Tada se popelo njih šest: Ivo Bavrka, Niko Dominović i Stojan Begić iz našeg Društva, Stipo Martinović, Anto Šarić Škiljo iz UP Raduša G. Vakuf – Uskoplje i Anto Bošnjak iz HPD Vitez.
Nakon par mjeseci, javio se i Mišo i veli da on, Ana i Piliškić također planiraju ići i da su već dogovorili aranžman s Planinarskim udruženjem “Abonos” iz Banja Luke.

Krenule su pripreme, kondicijske i promotivne, i već u aktu od 07.06.2021. koji je išao prema potencijalnim sponzorima i donatorima smo naveli tri člana.
Mjesec dana prije polaska se javljaju Nenad i Dragan, iskusni visokogorci, i vele da bi i oni išli i da su već ostvarili kontakte s organizatorom. Njihove pripreme traju već podosta vremena, još je samo trebalo pripremiti opremu i dokumentaciju za putovanje.

Polazak u Tursku je bio u prošlu subotu sa Sarajevskog aerodroma, nakon čega su po dolasku na Ararat u par dana izvršili aklimatizacijske pripreme. U ponedjeljak su napravili uspon na prvi visinski kamp (3.300 m) gdje su noćili, zatim u utorak uspon na visinu od 4.400 m i povratak u prvi kamp.
Jučer (srijeda) su se popeli sa 3.300 na drugi visinski kamp (4.200 m), tu su dočekali ponoć i nastavili prema vrhu Ararata (5.137 m n/v) gdje su došli jutros oko 5:30.

Ovo je petnaesti po redu uspon na neki od državnih vrhova od strane našeg Društva.

Čestitke cijeloj ekipi, a u nastavku očekujemo putopisnu reportažu od učesnika ekspedicije. Posebna čestitka Ani i Miši za koje je ovo visinski rekord. Nadamo se i vjerujemo da će nastaviti i dalje i više!

U ime članova ekspedicije i cijelog Društva, našim sponzorima i donatorima još jedno velika HVALA bez čijeg učešća i ovaj projekt ne bi urodio plodom!

PONOSNI SMO!!!

#MinistarstvoObrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB/SBK,
#Eurodom d.o.o. Vitez,
#Frizerland d.o.o. Vitez,
#Komping d.o.o. Vitez,
#FTM d.o.o. Novi Travnik,
#Tring d.o.o. Gračanica,
#BiroCommerc d.o.o. Odžak,
#Palavra d.o.o. Nova Bila,
#CaffeStudio Novi Travnik,
#FIS d.o.o. Vitez,
#ElektroprivredaHZHB d.o.o. Mostar,
#HTEronet d.o.o. Mostar,
#MMFliesen Austrija,
#PDKUK Novi Travnik, svim našim članovima,
#HPDVitez, svim članovima.