loader image

Kompletiran Challenge 2000+

Jučerašnjim usponom na vrhove Prenja, tročlana ekipa u sastavu Petar Furundžija, Franjo Furundžija i Miro Blaž završili su Challenge 2000+, odnosno uspeli su se na sve vrhove predviđene izazovom postavljenim na web portalu planinarenje.ba i tako postali dio rastuće ekipe.

Dakle, riječ je o 78 vrhova koji su označeni na topografskim kartama Bosne i Hercegovine rađenih u razmjeri 1:25000, a rasprostranjeni su na 12 planina koje na svojim plećima nose dvijetisućnjake.

Naše Društvo do sada broji šest članova koji su završili ovaj izazov, a Petar je, koliko znamo do sada najmlađi i sa svojih nepunih 18 godina, prvi maloljetnik koji je ovo uspio. Naravno, potpora oca Franje nije manjkala, rame uz rame su bili govoto na svakom usponu, jedan drugog bodrili, poticali, opominjali, usmjeravali, što smo vidjeli i jučer kod prelaska najzahtjevnijih dionica kao štu su silazak s Erača prema Lupoglavu, pa uspon prema Ovči. Na spomenutom web portalu su evidentirani kao prvi otac i sin koji su zajedno kompletirali izazov.

Završni uspon na Ovču popraćen je oduševljenjem uspjeha i nakon višemjesečnih napora nagrada je svaki put neizostavna i poznata samo onima koji gledaju u vrhove i s vrhova, a sav ovaj put vrednovan sa 78 oduševljenja Petar je, kako reče, posvetio majci.

Čestitamo ovom trojcu i želimo im dobrodošlicu u klub Challenge 2000+ koji su do sada u našem Društvu već riješili Božo Skopljaković, Dragan Mamuša, a Nenad Rajić, dežurni krivac za puno dobrih stvari koje se dešavaju kod nas, trasirao mnoge staze, postavio visoke standarde, a njegovi trekovi se danas koriste kao obrazac za planiranje, optimizaciju i realizaciju ture u širim planinarskih krugovima.

Za jedan užurbani plan potreban da se riješi ovaj izazov, potrebno je organizirati oko 22 ture.

Ponosni smo! 😊