loader image

Zimski kamp za djecu 2022.

Jučer i danas smo imali nezaboravan vikend. Naši mali planinari su se već izjasnili da bi željeli ponoviti kampiranje i to što skorije. Iako to nije bilo kampiranje u pravom smislu riječi kao što smo ljetos imali pod vedrim nebom, jer snijeg je i debeo minus, ipak je to jedno novo i veliko iskustvo za sve nas.
U subotu smo se skupili u našem planinarskom domu, okrijepili se čajem, prebrojali se i s Draganom, našim vodičem, putom prema Lukoj brizi i dalje prema Zaselju gdje su nas dočekali naši domaćini HPD Vitez.

S naše strane nas je bilo 14, isto toliko i iz Osnovne škole Bila, a najmlađa sudionica je sedmogodišnja Lea. Uslijedilo je upoznavanje i za kratko vrijeme smo se sprijateljili. Snježne radosti smo izguštali do mile volje, tek kad smo bili potpuno mokri, ušli smo u dom. Presvlačenje, sušenje obuće i odjeće i večera.

Prema planu, imali smo i predavanje o planinarenju, opremi za planinarenje, orijentaciji, turno skijanju, a posebno je bilo zanimljivo bilo slušati izlaganje djece o naučenom što su kasnije prezentirali pred svima kroz crteže i živu riječ.

Imali smo i proslavu Mirninog i Ivanovog rođendana, a poslije svega je zasviralo i povečerje. Plan je bio u 22:30, ali smo ga produžavali par puta, jer se nikome nije spavalo.
Jutarnje buđenje nikom nije teško padalo i odmah da kažemo da su se mlađi prije probudili nego stariji planinari.
Doručak, prepričavanje i zbrajanje dojmova od jučer, lagana priča i nazad prema Velikoj Ravni S Mirkom, Ivanom i Nikolom. U naš dom smo došli na ručak.

Hvala HPD Vitez na suradnji i pomoći u realizaciji ovog projekta, posebno Vladi, Anti, Kristijanu, Ivanu i ostaloj ekipi na gostoprimstvu, nadamo se da ćemo imati prilike uskoro uzvratiti istom mjerom.
Hvala i našim vrijednim članovima, Anki, Terezi, Luki, Iliji, Draganu, Mirku, Nikoli, Ivanu, Petru.
Zahvaljujemo se roditeljima na ukazanom povjerenju, a posebno Ivanki, Mariji, Jeleni, Tinu na pomoći, te Ivani na organizaciji i provedbi aktivnosti.

Nadamo se da će se ovo druženje prerasti u jednu lijepu beskrajnu priču.