Loading Događanja

« Sva Događanja

Tura na Gornji kraj

7 rujna @ 8:00 - 18:00

Tura na Gornji kraj već drugi put se organizira, ovaj put je polazak iz Novog Travnika ispred Crkve Uzašašća Gospodinova (usponski dio Knafelčeve staze) u 8:00 sati. Planirana tura: Pribilovići – Kicelj – Vučje jame – Lovačka kuća – Pobrđani – Novi Travnik.

Prelijepa dionica prema Kicelju, najvišem vrhu Vilenice, te putem prema Vučjim jamama i dalje prema Lovačkoj kući “Mravinjac” gdje otvaraju se vidici prema južnim obroncima Komara, ispred nas preko puta stao je Kalin, pa Radovan, a još dalje iza Bugojna Stožer. Lijevo se protegla Kruščica od Sebešića, pa sve do Zabrđa, a izdaleka iz oblaka proviruje Vranica. Ispod nas lijevo se bijele naša naselja Lašvanske doline na koju se nastavljaju valoviti brežuljci s horizontom iznad Huma, Lisca, Gorčevice uvezane u lanac spojen na vlašićke obronke.

VAŽNA NAPOMENA
Prijavom za sudjelovanje na pohodu/usponu, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sudjelovanje, da prihvaća ovaj plan i program, da usponu pristupa na vlastitu odgovornost, te da će se sukladno planinarskoj etici pridržavati odluka i uputa organizatora i vodiča.
Odjeću i obuću prilagoditi meteorološkim uvjetima.
Organizator zadržava pravo izmjene plana i programa ili odgađanja istog u slučaju nepredviđenih okolnosti na terenu (loši meteorološki uvjeti, opasnost od lavina, neprohodnost terena i sl.).
Organizator i vodiči zadržavaju pravo da prije ili tijekom uspona i pohoda mogu donijeti odluku da ne dopuste dalje učešće za učesnike koji nisu adekvatno opremljeni, koji su eventualno ozlijeđeni, iscrpljeni ili bilo šta drugo što bi dovelo u opasnost ili narušavanje sigurnosti pojedinca ili skupine.
Učesnici su dužni pridržavati se propisanih epidemioloških mjera.
IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI ORGANIZATORA
Svaki učesnik pohoda/uspona svojom prijavom i sudjelovanjem prihvaća niže navedene uvjete:
1. Učesnik svojom prijavom i sudjelovanjem potvrđuje da na pohodu/usponu nastupa isključivo na vlastitu odgovornost, svjestan da sudjelovanje na ovom događaju predstavlja potencijalnu opasnost koja uključuje rizik od raznih vrsta tjelesnih ozljeda i moguću smrt.
2. Učesnik prihvaća da Organizator nije odgovoran za bilo koji oblik štete prema njemu nastao sudjelovanjem na pohodu/usponu, posredno, neposredno, izdvojeno ili povezano, izazvan vlastitom nepažnjom i krivnjom, ili nepažnjom i krivnjom drugih natjecatelja ili trećih osoba, prije, za vrijeme ili nakon spomenutog natjecanja.
3. Učesnik je odgovoran za bilo koji oblik štete prema trećim osobama koju je prouzročio ili kojoj je doprinio vlastitom nepažnjom ili krivnjom.
4. Učesnik je dužan za vrijeme trajanja pohoda/uspona, te neposredno prije i poslije istog, poštivati službeno objavljena pravila, upute o sigurnom kretanju, i uvjete nastupa izdanih od strane organizatora, te upute vodiča i osoba angažiranih u organizaciji pohoda/uspona.
5. Prijavom na pohod/uspon učesnik je suglasan da organizator smije koristiti fotografije nastale za vrijeme, neposredno prije i poslije utrke za svoje interne potrebe i potrebe promocije događaja. Učesnik je suglasan da organizator smije koristiti njegove osobne podatke za internu komunikaciju i u promocijske svrhe organizatora.
6. Učesnik se odriče prava sudskim putem potraživati od organizatora naknadu bilo kojeg oblika štete nastale sudjelovanjem na pohodu/usponu.

Detalji:

Datum:
7 rujna
Vrijeme:
8:00 - 18:00

Organizator

Planinarsko društvo KUK Novi Travnik
E-pošta:
pd.kuk.ntravnik@gmail.com
Web stranica:
www.pdkuk.ba